şartname ve yönetmelik

  • A – GENEL TANIMLAR

 

1. TARİHLER VE KAPSAM

İstanbul Film Station 24 -27 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecektir. İstanbul Film Station, Shorts ve Docs adında iki bölümden oluşmaktadır. Finalistler, Shorts bölümünde belgesel dışı kısa metraj film projeleri ve Docs bölümünde kısa veya uzun metraj belgesel film projeleri yer alır ve atölyelerden faydalanır. Aynı zamanda yapım desteğine kavuşmak için yatırımcı ve yapımcılarla bir araya gelir.

Istanbul Film Station bir senaryo yarışması değil, proje paylaşım ve gelişim alanıdır. İstanbul Film Station, katılımcılara kurum olarak ödül vaat etmez ancak anlaşmalı kurumlar ile ortaklık kurması için görüşmeler yapmasına aracı olur. Anlaşmalı kurumların ortaklık kuracağı, destek ya da ödül vereceği projeleri seçme özgürlükleri kendilerinde saklıdır. 

 
2. AMAÇ

İstanbul Film Station’ın amaçları şunlardır:
● Türkiye sinema sektöründe uluslararası düzeyde bir buluşma ortamı yaratmak

● Kısa film ve belgesellere maddi, ayni ve danışmanlık destekleri vererek uluslararası potansiyellerine ulaşmalarını sağlamak
● Kısa film veya belgesel çekecek yönetmen ve yapımcıları uluslararası sinema topluluğuyla buluşturmak
● Etik ve ticari bir bağımsız sinemanın esaslarını yaygınlaştırmak

 

3. BÖLÜMLER

İstanbul Film Station, Shorts ve Docs olmak üzere iki bölümden oluşur.

Shorts ve Docs, henüz çekimine başlanmamış projeler arasından seçilen 5 kısa film ve 5 belgesel film projesinin finalist, 10 kısa film ve 10 belgesel film projesinin keşif listesinde yer aldığı birer proje geliştirme platformudur.  Bu proje sahipleri sektör profesyonelleri ile projelerini paylaşır, bilgiler edinir, geri dönüşler alır ve birebir görüşmeler yaparak maddi destek için talepte bulunurlar. Aynı zamanda projelere yapımcı, ortak yapımcı ve yatırımcı bulunması amaçlanır.

 

B – SHORTS

 
1. SHORTS BAŞVURU ŞARTLARI

● Yalnızca resmi kanallarda duyurulan başvuru formu aracılığı ile başvuran projeler kabul edilecektir.
● Başvurular 15 Ocak 2025 – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında projenin yönetmen veya yapımcısı tarafından yapılmalıdır.
● Önceki yıllarda başvuran ve seçilmemiş projeler, tekrar başvuru yapabilir. 

● Başvuru sahipleri aynı isimle birden fazla proje için başvuru yapabilir. Proje başvuru sınırı yoktur.

● Çekimleri tamamlanmış projeler katılamaz.
● Short’a senaryosu tamamlanmış, geliştirme aşamasındaki kısa film projeleri başvurabilir.
● Shorts seçkisi yapılırken, çeşitlilik, uluslararası görünürlük potansiyeli, dağıtım ve satış imkanları, kimlikler arası eşitlik dengesi gibi hususlara dikkat edilir.
● Yapımcısı olmayan projeler Shorts’a başvurabilir.
● Shorts bir senaryo yarışması değildir. Yönetmeni bulunmayan projeler başvuramaz. Bir proje, “yönetmen, yapımcı ve senaryo” veya “yönetmen ve senaryo” birlikteliği olarak kabul edilir.
● Projeler birer “kısa film projesi” olmalıdır. Animasyon, deneysel ya da kurmaca filmler başvurabilir. Belgesel projeleri başvuramaz.
● Proje tamamlandıktan sonra süresinin 30 dakikayı aşmayacak olması beklenir.
● Başvuran proje sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
● Başvuruların 28 Şubat 2025 tarihine kadar online olarak www.istanbulfilmstation.com adresi üzerinden ulaşılabilen başvuru formu üzerinden yapılması gerekmektedir. Başvuru için gereken belge ve bilgiler, internet sitesindeki ilgili alanda yer almaktadır.
● Daha önce benzer platformlardan destek almış projeler başvurabilir.

● Desteklenen projelerin filmlerini tamamladıklarında, jeneriklerinde İstanbul Film Station logosuna yer vermeleri gerekecektir.

● Etkinliğe İstanbul dışından gelecek katılımcılarımızın ulaşım ve konaklama masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir. İstanbul Film Station katılımcıların konaklama ve ulaşım maliyetlerini karşılamakla yükümlü değildir.

 
2. BAŞVURU ÜCRETİ

● Shorts başvuru ücreti bulunmamakta fakat katılımcılardan her bir proje için bağış kartı alması beklenmektedir. Başvuracak kişiler, yalnızca resmi kanallardan ulaştıkları başvuru formu üzerinde bulunan linkten bağış yapabilmektedirler. 
● Kar amacı gütmeyen ve emek dostu bir platform olarak toplanan bağış gelirinin %100’ü organizasyonun düzenlenmesinde yer alan sinema emekçilerine aktarılacaktır. Böylece İstanbul Film Station’ın profesyonellere ve profesyonel olma yolunda olanlara özgü, nitelikli ve işlevsel bir alan olarak kalması amaçlanmaktadır. İstanbul Film Station toplanan bağışın tamamen organizasyonda yer alan ekibe dağıtalacağını tüm bağışçılara taahhüt eder. Aksi ispatlanması durumunda her türlü sorumluluğu kabul eder.
● Bağış bedelleri projelerin seçilmesi veya seçilememesinden bağımsız olarak geri iade edilmez. Tüm bağışlar karşılıksız yapılmış olarak kabul edilir.

● İstisnai olarak bağışta bulunmak istemeyen başvuru sahipleri kurumsal e-posta hesabımız üzerinden bize ulaşabilir.

 
3. PROJE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

● Başvuran projeler arasından İstanbul Film Station ekibi, bir ön elemeye gidecektir. Ön elemeyi geçen projeler, seçici kurula sunulacak, seçici kurul tarafından Shorts’a katılmaya hak kazanan 5 finalist Proje ve 10 keşif projesi, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Shorts kapsamında sadece 5 finalist proje mentorluk almaya hak kazanacak, 10 keşif projesi ise atölyelere gözlemci olarak katılma hakkına sahip olacaktır. Hem finalist projeler hem de keşif projeleri katalogda yer alacaktır.

● Başvuru sahiplerinin öncelikle proje dosyalarına gösterdikleri özen dikkate alınacaktır. Projeler dört ayrı kriter üzerinden değerlendirilecektir. Bunlar kısaca dosya düzeni, finansal planlama, proje konusu ve yönetmen vizyonudur. Daha detaylı olarak logline, sinopsis, senaryo, yönetmen biyografisi ve görüşü, bütçe dökümü, finans planı ve destekleyici görsellerin özenli ve düzenli hazırlanması; bütçe ve finans planının tutarlı sunulması; proje temasının özgünlüğü ve uluslararası potansiyeli; yönetmenin geçmişi, vizyonu ve projeyle kurduğu bağ gibi unsurlar değerlendirme kriterleridir.

●  Projenin seçilmesi durumunda yönetmen ve/veya yapımcının Shorts etkinliklerine katılım göstermesi zorunludur. İstanbul Film Station tarafından etkinlik öncesi yapılacak çevrimiçi toplantılar ve e posta aracılığı ile belirtilecek saatlerde, belirtilen mekanlarda bulunmak katılımcıların Shorts kapsamındaki öncelikli yükümlülüğüdür.
● Mücbir sebepler haricinde mazeretsiz olarak etkinliklere katılmayan katılımcılar, Shorts desteklerinden yararlanamaz. Bu gibi durumlarda İstanbul Film Station, katılımcı projeleri kapsamdan çıkararak başvuran diğer projelerle ikame etme hakkını saklı tutar.
● Katılımcıların akıcı derecede Türkçe ve iyi derecede İngilizce bilmeleri beklenmektedir. Istanbul Film Station katılımcılara çevirmen atamakla yükümlü değildir. Proje sahipleri, Yönetmen ve Yapımcı haricinde kendi imkanlarıyla dahil ettikleri bir çevirmenle etkinliğe katılabilirler. Katılacak çevirmenin etkinlik öncesinde İstanbul Film Station ekibine bildirilmesi gerekmektedir.

● Projeler Yönetmen, Yapımcı ve istenildiği durumda proje sahibi tarafından bulunan çevirmen olmak üzere en fazla üç kişiyle alanda temsil edilebilirler. İstanbul Film Station, katılımcı proje ekibinden daha fazla kişiyi alanda ağırlamakla yükümlü değildir.
● Katılımcılar, projelerinin seçilmesi halinde istenen tüm belgelerin İngilizce dilindeki versiyonlarını da İstanbul Film Station ekibine iletmeyi taahhüt eder. İstanbul Film Station, projeler için çeviri yapmakla yükümlü değildir. İstanbul Film Station belirtilen süre içerisinde gerekli belgeleri teslim etmeyen projeleri, etkinlik kapsamından çıkarma hakkına sahiptir.

● İstanbul Film Station, Shorts kapsamına seçilen projeler ile etkinlik sonrası iletişimlerini sürdürür. Destek alan katılımcıların belirtilecek olan periyotlarda IFS ekibine rapor sunmaları gerekmektedir. İstanbul Film Station, etkinlik sonrasında çeşitli zamanlarda projelere özel çevrimiçi ve yüz yüze görüşmeler planlayabilir. Bu planlamalar proje sahipleriyle istişare edilerek yapılacak olup, uzlaşılan görüşmelere katılım gösterilmemesi halinde, proje kazandığı desteği kaybedecektir.

 

İşbu şartnameye uyulmadığı tespit edilen hususlarda İstanbul Film Station, uyumsuzlukları tespit edip ilgili taraflara bilgi vererek projeleri programdan çıkarma, değerlendirmeme hakkına sahiptir. İstanbul Film Station, program kapsamından çıkarılan projelerin yerine başvuranlar arasından yeni projeler ikame edebilir.

 
4. TELİF HAKLARI VE FİKRİ MÜLKİYET

● Başvuran, başvurduğu projede yer alan tüm diyalog, hikaye ve görsellere dair tüm fikri hakların kendisinde olduğunu, üçüncü kişiler tarafından ortaya atılacak olan bir iddiada tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu beyan eder. İstanbul Film Station, gerekli durumlarda bu hakların korunduğuna dair belge ve bilgi talep etme hakkına sahiptir.

Shorts’a başvuran tüm proje sahipleri, bu şartnamedeki tüm maddeleri kabul etmiş olduklarını beyan ederler.

 
5. İSTENEN BELGELER

● Projenin ismi, süresi ve türü

● Yönetmenin ismi ve iletişim bilgileri
● Yönetmen Biyografisi ve Filmografisi
● Logline (En fazla 30 kelime)

● Sinopsis (En fazla 200 kelime)

● Senaryo
● Ayrıntılı Bütçe
● Finans Planı
● Yönetmen Görüşü (En fazla 1 sayfa)
● Yönetmen Fotoğrafı

● Proje Görselleri veya Videosu

● (Varsa) Yapımcının ismi ve iletişim bilgileri
● (Varsa) Yapımcı Fotoğrafı

 

C – DOCS 

1. DOCS BAŞVURU ŞARTLARI

● Yalnızca resmi kanallarda duyurulan başvuru formu aracılığı ile başvuran projeler kabul edilecektir. 
● Başvurular 15 Ocak 2025 – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında projenin yönetmen veya yapımcısı tarafından yapılmalıdır.
● Önceki yıllarda başvuran ve seçilmemiş projeler, tekrar başvuru yapabilir.

● Başvuru sahipleri aynı isimle birden fazla proje için başvuru yapabilir Proje başvuru sınırı yoktur.

● Çekimleri tamamlanmış projeler katılamaz.
● Docs’a senaryosu tamamlanmış, geliştirme aşamasındaki kısa film projeleri başvurabilir.
● Docs seçkisi yapılırken, çeşitlilik, uluslararası görünürlük potansiyeli, dağıtım ve satış imkanları, kimlikler arası eşitlik dengesi gibi hususlara dikkat edilir.
● Yapımcısı olmayan projeler Docs’a başvurabilir.
● Docs bir senaryo yarışması değildir. Yönetmeni bulunmayan projeler başvuramaz. Bir proje, “yönetmen, yapımcı ve senaryo” veya “yönetmen ve senaryo” birlikteliği olarak kabul edilir.
● Projeler birer “belgesel film projesi” olmalıdır. Kısa, orta veya uzun metraj belgesel filmleri başvurabilir. Bir tür veya biçim kısıtlaması yoktur.
● Başvuran proje sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
● Başvuruların 28 Şubat 2025 tarihine kadar online olarak www.istanbulfilmstation.com adresi üzerinden ulaşılabilen başvuru formu üzerinden yapılması gerekmektedir. Başvuru için gereken belge ve bilgiler, internet sitesindeki ilgili alanda yer almaktadır.
● Daha önce benzer platformlardan destek almış projeler başvurabilir.

● Desteklenen projelerin filmlerini tamamladıklarında, jeneriklerinde İstanbul Film Station logosuna yer vermeleri gerekecektir.

● Etkinliğe İstanbul dışından gelecek katılımcılarımızın ulaşım ve konaklama masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir. İstanbul Film Station katılımcıların konaklama ve ulaşım maliyetlerini karşılamakla yükümlü değildir.

● Istanbul Film Station teknik şartlara uymayan projeleri doğrudan eleme hakkına sahiptir. Başvuran proje sahipleri kelime sayısı sınırı, proje bileşenleri ve diğer gerekli belgeleri başvuruda veya talep edildiğinde eksiksiz sunmadıkları takdirde değerlendirilmeye kabul edilmeyeceklerini kabul eder.

 
2. BAŞVURU ÜCRETİ

● Docs başvuru ücreti bulunmamakta fakat katılımcılardan her bir proje için bağış kartı alması beklenmektedir. Başvuracak kişiler, yalnızca resmi kanallardan ulaştıkları başvuru formu üzerinde bulunan linkten bağış yapabilmektedirler.
● Kar amacı gütmeyen ve emek dostu bir platform olarak toplanan bağış gelirinin %100’ü organizasyonun düzenlenmesinde yer alan sinema emekçilerine aktarılacaktır. Böylece İstanbul Film Station’ın profesyonellere ve profesyonel olma yolunda olanlara özgü, nitelikli, işlevsel bir alan olarak kalması amaçlanmaktadır. İstanbul Film Station toplanan bağışın tamamen organizasyonda yer alan ekibe dağıtalacağını tüm bağışçılara taahhüt eder. Aksi ispatlanması durumunda her türlü sorumluluğu kabul eder.
● Bağış bedelleri projelerin seçilmesi veya seçilememesinden bağımsız olarak iade edilmez. Tüm bağışlar karşılıksız yapılmış olarak kabul edilir.

 
3. PROJE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

● Başvuran projeler arasından İstanbul Film Station ekibi, bir ön elemeye gidecektir. Ön elemeyi geçen projeler, seçici kurula sunulacak, seçici kurul tarafından Docs’a katılmaya hak kazanan 5 finalist Proje ve 10 keşif projesi, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Docs kapsamında sadece 5 finalist proje mentorluk almaya hak kazanacak, 10 keşif projesi ise atölyelere gözlemci olarak katılma hakkına sahip olacaktır. Hem finalist projeler hem de keşif projeleri katalogda yer alacaktır.

● Başvuru sahiplerinin öncelikle proje dosyalarına gösterdikleri özen dikkate alınacaktır. Projeler dört ayrı kriter üzerinden değerlendirilecektir. Bunlar kısaca dosya düzeni, finansal planlama, proje konusu ve yönetmen vizyonudur. Daha detaylı olarak logline, sinopsis, senaryo, yönetmen biyografisi ve görüşü, bütçe dökümü, finans planı ve destekleyici görsellerin özenli ve düzenli hazırlanması; bütçe ve finans planının tutarlı sunulması; proje temasının özgünlüğü ve uluslararası potansiyeli; yönetmenin geçmişi, vizyonu ve projeyle kurduğu bağ gibi unsurlar değerlendirme kriterleridir.

●  Projenin seçilmesi durumunda yönetmen ve/veya yapımcının Docs etkinliklerine katılım göstermesi zorunludur. İstanbul Film Station tarafından etkinlik öncesi yapılacak çevrimiçi toplantılar ve e posta aracılığı ile belirtilecek saatlerde, belirtilen mekanlarda bulunmak katılımcıların Docs kapsamındaki öncelikli yükümlülüğüdür.
● Mücbir sebepler haricinde mazeretsiz olarak etkinliklere katılmayan katılımcılar, Docs desteklerinden yararlanamaz. Bu gibi durumlarda İstanbul Film Station, katılımcı projeleri kapsamdan çıkararak başvuran diğer projelerle ikame etme hakkını saklı tutar.
● Katılımcıların akıcı derecede Türkçe ve iyi derecede İngilizce bilmeleri beklenmektedir. Istanbul Film Station katılımcılara çevirmen atamakla yükümlü değildir. Proje sahipleri, Yönetmen ve Yapımcı haricinde kendi imkanlarıyla dahil ettikleri bir çevirmenle etkinliğe katılabilirler. Katılacak çevirmenin etkinlik öncesinde İstanbul Film Station ekibine bildirilmesi gerekmektedir.

● Projeler Yönetmen, Yapımcı ve istenildiği durumda proje sahibi tarafından bulunan çevirmen olmak üzere en fazla üç kişiyle alanda temsil edilebilirler. İstanbul Film Station, katılımcı proje ekibinden daha fazla kişiyi alanda ağırlamakla yükümlü değildir.
● Katılımcılar, projelerinin seçilmesi halinde istenen tüm belgelerin İngilizce dilindeki versiyonlarını da İstanbul Film Station ekibine iletmeyi taahhüt eder. İstanbul Film Station, projeler için çeviri yapmakla yükümlü değildir. İstanbul Film Station belirtilen süre içerisinde gerekli belgeleri teslim etmeyen projeleri, etkinlik kapsamından çıkarma hakkına sahiptir.

● İstanbul Film Station, Docs kapsamına seçilen projeler ile etkinlik sonrası iletişimlerini sürdürür. Destek alan katılımcıların belirtilecek olan periyotlarda IFS ekibine rapor sunmaları gerekmektedir. İstanbul Film Station, etkinlik sonrasında çeşitli zamanlarda projelere özel çevrimiçi ve yüz yüze görüşmeler planlayabilir. Bu planlamalar proje sahipleriyle istişare edilerek yapılacak olup, uzlaşılan görüşmelere katılım gösterilmemesi halinde, proje kazandığı desteği kaybedecektir.

 

İşbu şartnameye uyulmadığı tespit edilen hususlarda İstanbul Film Station, uyumsuzlukları tespit edip ilgili taraflara bilgi vererek projeleri programdan çıkarma, değerlendirmeme hakkına sahiptir. İstanbul Film Station, program kapsamından çıkarılan projelerin yerine başvuranlar arasından yeni projeler ikame edebilir.

 
4. TELİF HAKLARI VE FİKRİ MÜLKİYET

● Başvuran, başvurduğu projede yer alan tüm diyalog, hikaye ve görsellere dair tüm fikri hakların kendisinde olduğunu, üçüncü kişiler tarafından ortaya atılacak olan bir iddiada tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu beyan eder. İstanbul Film Station, gerekli durumlarda bu hakların korunduğuna dair belge ve bilgi talep etme hakkına sahiptir.

Docs’a başvuran tüm proje sahipleri, bu şartnamedeki tüm maddeleri kabul etmiş olduklarını beyan ederler.

 
5. İSTENEN BELGELER

● Projenin ismi, süresi ve türü

● Yönetmenin ismi ve iletişim bilgileri
● Yönetmen Biyografisi ve Filmografisi
● Logline (En fazla 30 kelime)

● Sinopsis (En fazla 200 kelime)

● Senaryo veya Yaklaşım metni
● Ayrıntılı Bütçe
● Finans Planı
● Yönetmen Görüşü (En fazla 1 sayfa)
● Yönetmen Fotoğrafı

● Proje Görselleri veya Videosu

● (Varsa) Yapımcının ismi ve iletişim bilgileri
● (Varsa) Yapımcı Fotoğrafı

 

D – TAKVİM

15 Ocak: Shorts ve Docs Başvuru başlangıcı.
28 Şubat: Shorts ve Docs Başvuru bitişi.
03 Mart: Ön elemeyi geçen kısa listenin değerlendirme kuruluna iletilmesi.
04 Nisan: Finalist ve Keşif projelerin ilanı.
15 Nisan: Seçilen projeler ve İstanbul Film Station ekibinin online tanışma toplantısı.
24 Nisan: Yüz yüze tanışma toplantısı.

24-26 Nisan: İstanbul Film Station atölyeleri.

27 Nisan: Final sunumları ve desteklerin ilanı.

 

E – ÖDÜLLER VE DESTEKLER

İstanbul Film Station kapsamında verilecek destek ve kurulacak ortaklıklar, kurumsal ve bireysel ortaklarımız tarafından sağlanacaktır.

Bu desteklerin kapsamları süreç içerisinde değişiklik gösterebilir. Desteklerin, ödüllerin ve kurulacak ortaklıkların kapsamları, katılımcıların kurumlarla yapacakları birebir görüşmelerle belirlenecek olup, İstanbul Film Station ekibi tarafından takip edilecek ve tavsiyelerle yönlendirilebilecektir.

Bu kapsamda, hem Shorts hem Docs için ileride resmi sosyal medya kanalları ve internet sitesinden açıklanacak olan destek başlıkları şunlardır:

  • 1000 Avro tutarında ortak yapım desteği
  • Post Prodüksiyon ödülü 
  • Festival Danışmanlığı ödülü
  • Medya Sponsorluğu ödülü 
 

F – FİKRİ HAKLARIN KULLANIMI

Shorts ve Docs katılımcıları, projelerinin seçilmesi halinde projeye proje görseli, yönetmen-yapımcı ismi, sinopsis ve loglinelarını ve bunlardan parçaları İstanbul Film Station ekibinin tanıtım materyali olarak kullanmasına onay vermiş kabul edilir. İstanbul Film Station başvuran senaryoları değerlendirme amacı haricinde hiçbir şekilde kullanmayacağını ve bu senaryoları üçüncü kişilerle paylaşmayacağını taahhüt eder. Aynı şekilde, katılımcıların da Shorts ve Docs etkinlikleri esnasında diğer projelere dair materyalleri izinsiz olarak paylaşmayacaklarını taahhüt etmiş kabul eder. Doğacak herhangi bir sorunda İstanbul Film Station sorumluluk kabul etmeyecektir.

Katılımcıların, başvuru esnasında, sonrasında veya öncesinde, kendi projelerine benzer başka projelerin de geliştiriliyor olabileceğini unutmamaları beklenir. İstanbul Film Station etkinliği içerisinde veya dolaylı olarak ilgili bir bağlantı ile ilgili doğabilecek sorunlardan kişiler kendileri sorumludur. İstanbul Film Station bu gibi durumlarda iletişim paylaşmak, arabuluculuk yapmak, çözüm ortağı olmak gibi sorumluluklara sahip değildir.

 

G – SORUMLULUK REDDİ

İstanbul Film Station tarafından iletilen tüm bilgi ve belgeler kişi ya da kuruma özel olup, gizli imtiyazlı, özel bilgiler içerebileceği gibi gizlilik yükümlülüğü de taşıyor olabilir. Etkinlik alanında yer alan proje ve katılımcıların fikir ve görüşleri, kişilere ait olup İstanbul Film Station ya da organizasyon kurumlarının resmi göüşlerini yansıtmaz. Etkinlik içerisinde veya dışarısında yer alan bilgi ve belgelerin yayılmasından kaynaklanan sorunlardan dolayı İstanbul Film Station veya ekibi sorumlu tutulamaz. Tüm katılımcılar kendi hak ve güvenliklerini korumaktan sorumludur. İstanbul Film Station, bu şartnamede belirtilen tarihler, ödüller, ücretler ve diğer konularda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.


H – MUVAFAKATNAME

Katılımcılar, İstanbul Film Station etkinliği süresince oluşturulacak tüm ses, video, fotoğraf ve diğer görsel-işitsel materyallerde yer almayı kabul eder. Bu materyaller, organizasyonun tanıtım, iletişim ve arşiv faaliyetlerinde kullanılabilir; dijital ve basılı medya araçlarında, sosyal medya platformlarında paylaşılabilir. Katılımcılar, bu içeriklerin kullanımı ile ilgili herhangi bir maddi talepte bulunmayacaklarını, kişilik haklarını ihlal etmediği sürece hukuki itiraz haklarının olmadığını kabul eder. Kişisel veriler, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak işlenecek ve korunacaktır. Etkinliğe katılım, bu şartların kabul edildiği anlamına gelir.